Provtagning covid-19

Vi utför test för att påvisa att du inte har en pågående infektion av SARS-CoV-2 (covid-19) och utfärdar reseintyg eller friskhetsintyg tex. för återgång till arbete. Vi utför både PCR-test och antigentest (snabbtest). Provtagning kan ske på dagtid, kvällstid eller helger till samma pris. Vid behov kan även provtagning ske i hemmet. Då tillkommer kostnad för hembesök. Vi utför också provtagning av personal hos företag. Vi välkomnar personer utan svenskt personnummer.

PCR-test

Provet skickas för analys till laboratorium och resultat är klart samma dag om provet utförs senast kl. 10:30.
Vi anlitar Life Genomics för analyser av våra prover. Life Genomics garanterar högsta kvalitet av sina analyser och är ackrediterat enligt ISO 15189:2012.

Antigentest

Antigentest analyseras på plats och resultatet är klart efter 15 minuter. Våra antigentest är godkända av EU och uppfyller de prestanda som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.

Intyg

Vi utfärdar intyg som du kan använda för resa eller andra syften. Intyget är skrivet på engelska och har QR-kod. På intyget står prov-id och resultatet kan enkelt verifieras på laboratoriets hemsida. Intyget skickas via krypterad e-post eller överlämnas på mottagningen.

Covidbevis (EU)

För dig som är medborgare i EU eller EES och ska resa inom EU tillhandahåller vi Covidbevis. Covidbeviset utfärdas av E-hälsomyndigheten och är framtaget för att underlätta resande inom EU. Covidbeviset skickas till din digitala brevlåda (Min myndighetspost, Kivra, Digimail, E-books). Om du saknar digital brevlåda får du intyget av oss på mottagningen. Observera att Covidbevis inte får skickas via e-post.

Att tänka på

Du ska vara symtomfri vid besöket och varit det sedan minst 48 h.
Ta med ditt pass till provtillfället. För Covidbevis behövs bara legitimation.

Ta reda hur många timmar gammalt testresultatet får vara för landet du ska resa till. Tänk på att det kan ändras med kort varsel så håll dig uppdaterad. Tiden räknas från det att testet tas.

Olika regler för tester och intyg gäller både beroende på vart du ska resa och var du reser ifrån. Reglerna ändras ofta med kort varsel, så det är viktigt att ta reda på vad som gäller. Vi gör självklart vårt bästa för att hålla oss uppdaterade och hjälpa dig, men det är du som har ansvaret att veta vad som gäller för din resa. Information om vad som gäller för respektive land kan du hitta här.

Antikroppstest

Vi erbjuder provtagning som kan visa om du har utvecklat antikroppar mot coronaviruset SARS-CoV-2. Testet kan alltså visa om du har varit sjuk i covid-19. För att du ska få genomföra provtagning ska det ha gått minst 14 dagar sedan insjuknande och du ska ha varit symtomfri i minst två dygn. Testet är ett snabbtest som sker genom ett stick i fingret.

Priser

PCR-test ink. intyg       1300 kr
PCR-test ink. intyg, barn   1200 kr
Antigentest ink. intyg      500 kr
Antigentest ink. intyg, barn  450 kr
Antikroppstest        400 kr

Bokning

Välkommen att kontakta oss för att boka tid. Du kan också boka tid själv via knappen nedan. Hittar du ingen tid som passar dig, kontakta oss så försöker vi lösa det. Vi har förståelse för att ombokning/avbokning kan behöva ske med kort varsel.